Екосексуалност е новата сексуалност

julian_dsc_2591_fАнни Спинкъл е секс.
Била е Ню-йоркска проститутка и порно актриса повече от 20 години. Основател е на пост-порнографския модернизъм, както и на бързо набиращото световна популярност движение екосексоалност. Анни е първата порно-звезда, защитила докторантура – специалност Човешка сексуалност към Института за напреднало изучаване на човешката сексуалност в Сан Франциско. Днес Анни Спирнкъл е световно признат секс-възпитател и лектор, чиято работа се изучава в колежи и университети по цялото кълбо.

Анни, здравей. Първо искам да ти благодаря, че намери време за това интервю, знам че сега си много заета. Къде се намираш в момента?
В момента съм на път. Правим турне в четири щата, което приключва след три седмици. След това заминавам за Индиана, където ще изнасям лекции в института Кинзи. След това се отправям към Ню Йорк – там ще направим една еко-секс обиколна на Сентрал Парк.

Това ли са нещата, с който се занимаваш в момента?
Предстои ми да издам две книги. Едната е посветена на работата ми с партньора ми Елизабет Стефънс. Нарича се Идват Еко-сексуалните и става дума за нашия арт проект, в който изследваме еко-сексуалността.

Ти на практика си основател на движението еко-сексуалност. Разкажи ни малко повече за него.

Annie and Beth during performance.
Анни и Бет по време на постановка.

На практика ние променяме метафората за земята-майка в земята-любовница. Искаме да обърнем внимание на еротизма и чувственото удоволствие, което природата носи. За да създадем по-здрава връзка със Земята, ние общуваме с природата около нас. Отнасяме се към земята с нежност, уважение и страст. Ние сме лудо, страстно и бясно влюбени и сме благодарни за тази връзка всеки ден. Ние сме еко-сексуални!

Работиш заедно с интимния си партньор Елизабет. Как се събрахте? Това е било може би по-трудно преди 13 години от колкото би било днес?
Беше супер лесно да се съберем. Защо да бъде трудно. Да си хомосексуален в Калифорния е толкова естествено колкото дишането. Запознахме се по време на една съвместна изложба. Тя е артист и професор. Последните 13 години с нея са фантастични. Ние не се определяме като лесбийки. Ние сме еко-сексуални. Което е по-разгърнат тип сексуалност.

Анни, ти си в порно индустрията от 1973г. Как се промени порно културата от тогава?
Аз бях в масовото порно преди много години, след това започнах да правя собствено порно. Нарича се пост-порно. През годините порнографските филми станаха много и станаха легални. Не бяха, когато аз влязох в бизнеса. Легализирането на порното е голяма промяна, разбира се. Освен това тръгнахме от филмова лента, на видео и днес сме дигитални. Порното стана академична дисциплина.

Днес порното е навсякъде и децата са изложени на порнография от много ранна възраст. Какви са опасностите, които това крие за сексуалния им живот като зрели хора и как може да ги предпазим от това?
Аз нямам деца и не знам много за децата. Порно филмите се правят за възрастни.

Съгласна ли си с твърденията, че порното дава нереалистична представа за секса, изкривява представата за човешкото тяло и създава нереалистични очаквания за представянето на партньора и своето собствено?
Порното е продукт на фантазията. Прави се, за да възбужда хората – когато са сами или с партньорите си. То е един вид огледало – всеки вижда в него различни неща. Както всяка друга медия. Може да се кажеш, че модните списания правят жените несигурни. Но в действителност човек не трябва да обвинява, а да работи над себе си.
cash_diploma_siteТи си секс-възпитател – на какво има нужда да бъдат научени хората и какво забравят за секса?
Има много да се учи за човешката сексуалност. Наистина зависи от човека и какви са неговите пречки и предпочитания. Всеки човек е отделна еротична вселена сам по себе си. Всеки е различен.

Имаш твой уникален стил феминистко порно. Какво представлява този вид порно и какво те тласна натам?
Типът филми, които аз снимам, се нарича Модернизъм на пост-порнографията или пост-порно за кратко. Аз съм феминистка и също така харесвам алтернативите на хетеронормативното порно. Терминът пост-порно назовава медия със сексуално съдържание, която е по-артистична, концептуална, политическа и дори хумуристична понякога и това я различава от масовата порнография. Често носи в себе си критична чувствителност и макар и понякога да отива към хард-кор спектъра, се фокусира върху „еротичното“. Патентовах термина пост-порнографки модернизъм през 1988г., когато се нуждаех от име за първото ми театрално парче. От тогава много артисти и академици се позовават на него, като например испанския куиър-теоритик Беатриц Прециадо, артиста и теоритик Тим Щутген, както и много американски и европейски артисти, театрални групи и порнографи.

Половите стереотипи започват ли да се размиват и това как повлиява на сексуалните предпочитания и изразяване?
Да. Категорични се размиват. В Сан Франциско, където живея, мъжете са жени, а жените са мъже. Има хора които не пасват на нито един от двата пол или са флуидни. Всичи са различни. А различните хора предпочитат различни неща.

Кой е основният фактор за добър секс? dsc_2181_levels3b
Голяма бутилка лубрикант и щедрата му употреба. Всичко трябва да е супер влажно и хлъзгаво.

Ако трябва да обобщиш, базирано на сексуалния ти опит, каква е основната прични за сексуалните дисфункции?
Липсата на сексуално образование.

По-големият пенис по-добър ли е?
За някои хора да, но за повечето не е.

По-голямата вагината по-лоша ли е?
Същият отговор.

По-дългият акт по-добър ли е?
Отново същият отговор. Различните хора са построени различно. Зависи от това какъв секс правиш. Когато бях в порно индустрията, не си падах много по аналния секс, затова харесвах партньори с по-малки пениси. Но когато правя вагинален секс, предпочитам по-голям пенис. Но мъжете с малки пениси са много добри също, особено, ако боравят добре с ръцете и езика си.

Колко често е нормално?
Това напълно зависи от човека – от какво точно има нужда, както и колко често.

Каква е дефиницията ти за добър любовник?
Добър любовник за един може да е лош любовник за друг.

Каква е дефиницията ти за секс?
Почти всичко е секс. Сексът е навсякъде. Аз имам много богат и пъстър сексуален опит. Посещението при зъболекар може да е секси. Да видиш готин задник да се разхожда по улицата е секси. Да се насладиш на ароматни цветя е секси … Дишането е секс. Животът е секс. Смъртта е секс.

eveС колко човека си правила секс?
Около 3500
При всеки сексуален акт ли свършваш?
Не.
Най-много колко оргазма си имала по време на един акт?
Във филма “Курви и богини – видео-уъркшоп”, получавам много и много различни оргазми в продължение на повече от 5 минути. Има ги заснети – можете да го гледате.
Как контролираш оргазмите си?
Изследвала съм оргазмите си доста. Не ги контролирам. Но съм повече към енергийните оргазми, който не са генитални.
Гледаш ли порно за лични удоволствие?
Не. Рядко. Предпочитам да снимам порно.
Каква е разликата между снимането на порно, гледането на порно и сексът с партньор?
Напоследък съм заинтересована основно от еротиката в природата. Порното е в миналото ми. Аз и партньорката правим арт представления в легла от пръст – с Бет правим секс в тези легла пред публика и на публични места. Все още правя доста странни и провокативни сексуални експерименти.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.