I. Сплескана от прегръщане

Настоящата героиня не е нито супер, нито герой изобщо и по принцип, въпреки че баба й й казваше, че е, когато падна с колело, счупи крак и не пророни нито една сълза. Повече от всичко тя е абсурдна на моменти и  неуместна в други. В един момент изгуби 800 лири в стая от 8 квадратни метра и вдигна цялата лондонска полиция на крак, заедно с българския консул, трима приятели и една чернокожа жена-охрана. В  друг  пък се заключи извън апартамента си, омотана в хавлия. В търсене на помощ й се наложи да крачи гола из дълбоки дъждовни локви и падна в една от тях, показвайки едната си гърда и част от дупето. Така прецени, че вече е психически готова да се снима за Плейбой и от тогава чака оферта. Когато беше на 3 години сама си избра името Гъбка. Освен това си избра да се ожени за Павката Косев, да стане лекарка като родителите му и да се наричат гръмко ДОКТОР ГЪБКА КОСЕВА.

В моментите, в които беше  малка, се разхождаше с плюшена котка, сплескана от прегръщане, с очи-копчета, няколко пъти подменяни и си мислеше, че котката бди над нея. Затова я даряваше с безграничната си детска любов и грижовно караше майка си да й присажда нови копчета, когато нехайно избождаше старите. След котката имаше мечка – Джина. Тя, както повечето плюшени мечки, се беше появила на този свят без каквито и да било признаци на опашка и също с времето се сплеска. От прегръщане. Нейните очи не паднаха, но пък започна да мирише на сън от лепкавите й лиги, които се стичаха по нея, докато спяха прегърнати. След тези две сериозни интимни връзки в живота й настъпи дупка от няколко години, когато спеше сама. За сметка на това пък не можеше да спи на тъмно и за това татко й купуваше цветни крушки от Женския пазар. Когато направиха основен ремонт на апартамента, беше удостоена с честта да приюти телевизорчето от кухнята, която от своя страна беше преместена в малката тоалетна и придоби названието кухненски бокс. Така крушките бяха заменени от телевизор, който не само светеше, но и издаваше звуци.

Както е характерно за времето, то продължи да минава и да носи нови промени в живота й. Желанието й да споделя леглото си с някого и да го сплесква от обичане започна да напомня за себе си и тя се сети за някогашните си пристрастия към мъжкия пол в лицето на Павката Косев. Вече имаше зад гърба си опита на две дългогодишни връзки (с котка и с мечка), не изпитваше сериозни колебания и взе решение, че момчетата са добра партия не само за женене, но и за нощно прегръщане. И така, след като беше опитала от сладостта на плюшената зоофилия, без особено притискане от социалните изисквания зае непоклатима хетеросексуална позиция,.

Това, след още едно известно време, окачестви като първото стабилно решение за изграждане на идентичния й облик и докъм седемнайсет годишна възраст вече можеше с пълна категоричност да каже за себе си, че обича да прегръща, не може да спи на тъмно/тихо и предпочита противоположния пол. Малко хора по света можеха да се похвалят с такава доза себепознание, дори и в много по-напреднал етап от живота си.

*****************************

В един по-късен момент тя замина.  Заминаването й  беше една от онези крачки – не много дълго мечтана, бързо изпланувана, още по-бързо се превърна от план – в целувки за довиждане на втори терминал. Замина с 30 килограма багаж и свито в чорапите сърце. За Лондон.

Тогава си помисли, че така се чувстват тези от първокурсниците, които пристигат от провинцията в София. Дори отиде по-далеч в разсъжденията си и се замисли как ли се чувстват хората от провинцията, които директно кацат в Лондон (защото има и такива – дори в едно скорошно интервю Сашо Роман каза, че някои богати цигански фамилии от малки български населени места, изпращат децата си да завършат бакалавърска степен в чужбина. Или може би каза, че френски цигани изпращат техните деца в България, за да крадат. Или пък обратното). Така или иначе тя пристигна в Лондон, изпратена от българското си семейство, за да завърши магистратура.

А Лондон е градът, които през целия й живот не беше свързвала с нищо и никого и винаги й е бил крайно безразличен. Първите няколко седмици след пристигането й обаче Лондон си отмъсти за това нейно безразличие, като й демонстрира същото с тъпото си време, голите бозави англичанки, кльощавите изцъклени англичани с хомосексуална визия и милионите   разнокожи, нехаещи за нейната носталгия и самота.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.